Bay maintenance with lots of one class of unit

Issues with the server software (not campaign)

Moderators: Torren, Moderators

Post Reply
Mentawl
Former MegaMekNET Campaign Operator
Posts: 602
Joined: Sat Feb 16, 2008 12:57 am

Bay maintenance with lots of one class of unit

Post by Mentawl »

Previously, it was difficult/impossible to have too many of a single unit - for example, on MMNet, once you had more than 6 light meks, the software would charge you an upkeep at each task resolution for each light mek above this.

At least on MegaMekNET, it no longer appears to be doing so. Prior to launching a HnR, I was showing:

Code: Select all

Bays: 2/143 (98CBs)
Which indicates that I should be charged 98CBs for upkeep following the game. However, on task resolution:

Code: Select all

Net Pay: +6,620 CBills (Gross Pay: +6,620 CBills) 
You earned 56 Influence and 40XP.
Note I have no bays leased at this time. People who have bays leased are still being charged for those bays, but I'm not sure if they're being charged for their "excess" units too.

This came to light because Elss(CC) has 22 light meks, and is not suffering any kind of financial impact from this, despite having a maintenance cost of 50265CBs! Not sure if this is a bug or a setting has been changed, but thought I'd put it here just in case.

fahr
Posts: 818
Joined: Sun Sep 12, 2010 8:13 pm
Location: Beeville Tx

Re: Bay maintenance with lots of one class of unit

Post by fahr »

my understanding is that the bay costs don't kick in until you are a frontline commander. at least from house chat that is what was determined. I get charged when I have too many Med. Meks, so I know it works against me :)
It's hard to feel sexy when you wake up in a pool of your own blood.

Mentawl
Former MegaMekNET Campaign Operator
Posts: 602
Joined: Sat Feb 16, 2008 12:57 am

Re: Bay maintenance with lots of one class of unit

Post by Mentawl »

Hrm, but elss has been running conquers etc without any financial impact either!

Xman
Posts: 606
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:23 pm

Re: Bay maintenance with lots of one class of unit

Post by Xman »

My limited experience indicates it was related to leasing of bays.

If I had 0 leased bays I paid nothing.
Once I leased a single bay I paid upkeep regardless of frontline status.

You can check my career log post (in AFFS forum) and see exactly when I leased my first bay in the post made July 12

Spork
Mekwars Developer
Posts: 3899
Joined: Wed Feb 13, 2008 10:23 pm

Re: Bay maintenance with lots of one class of unit

Post by Spork »

It is buggy. Currently, it seems to hinge on leased bays and/or your house being under its initial bay amount.
Never had much, grew up with nothing
But the music, well it was something
Been down and out, I've been on top of the world,
World that keeps on spinning on a turntable.

User avatar
Bloodknight
MegamekNET PR Administrator
Posts: 1377
Joined: Wed Oct 20, 2010 1:29 am
Location: Germany

Re: Bay maintenance with lots of one class of unit

Post by Bloodknight »

but I'm not sure if they're being charged for their "excess" units too.
Pretty sure they are. In a recent patrol game, I salvaged 3 light mechs which brought me to 12 or 13, my bay cost jumped to 1699 CB (I hade too many meds and heavies as well, but my bay cost was way lower) and the payout dropped to roughly 1100 CB. I do have 100 leased bays.

Post Reply