I can't log into server

Issues with the server software (not campaign)

Moderators: Torren, Moderators

Post Reply
Yancy
Posts: 7
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:29 am

I can't log into server

Post by Yancy » Wed Jun 01, 2011 12:59 pm

I've been off line for past 3 yrs and now I can't get back in. I see my login to forum is still active, but I've had no luck getting server log in to even appear on my screen. Running Windows XP pro V2002 so it looks like I should be launching the MegaMekNET DOS batch file, but when I do the DOS cmd window flashes on then off very quickly and nothing else happens.

help

Spork
Mekwars Developer
Posts: 3881
Joined: Wed Feb 13, 2008 10:23 pm

Post by Spork » Wed Jun 01, 2011 4:03 pm

Moved to the correct forum.

Open a command prompt, navigate to your MMNet directory, and run the batch file from command line. You should see what error you are getting.
Never had much, grew up with nothing
But the music, well it was something
Been down and out, I've been on top of the world,
World that keeps on spinning on a turntable.

Yancy
Posts: 7
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:29 am

Post by Yancy » Tue Jun 07, 2011 2:18 am

I threw away the entire MegaMek folder and did a new download directly from your site. Now Im getting to enter my name and password but then get an error.

Could not initialize data with this server.

I suspect a firewall issue but Im pretty PC illiterate.

Can you help me?

Yancy
Posts: 7
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:29 am

Post by Yancy » Tue Jun 07, 2011 2:26 am

Also,

in the cmd window

MegaMekNETVC0.5061\MegaMekNET>java -Xmx512m -jar MegaMekNETClient.jar 2>error.txt 1>log.txt

client.protocol.CommunicationException: An error occoured while transfering data from megamek.dyndns.org:4867.
at client.protocol.DataFetchClient.getAllData(DataFetchClient.java:79)
at client.protocol.DataFetchClient.initData(DataFetchClient.java:205)
at client.MMClient.<init>(MMClient.java:222)
at client.MMClient.main(MMClient.java:189)
Caused by: client.protocol.CommunicationException: The server megamek.dyndns.org:4867 did not respond.
at client.protocol.MMNetXmlRpcClient.execute(MMNetXmlRpcClient.java:66)
at client.protocol.MMNetXmlRpcClient.execute(MMNetXmlRpcClient.java:49)
at client.protocol.DataFetchClient.getAllData(DataFetchClient.java:65)
... 3 more

I copied the first few lines from the error log, if this helps.

User avatar
Tuco
MegamekNET Campaign Operator
Posts: 2811
Joined: Wed Feb 13, 2008 10:23 pm

Post by Tuco » Tue Jun 07, 2011 6:55 am

in your mwconfig.txt, replace all megamek.dyndns.org with www.mekwars.net .
When the injustice is great enough, Justice will lend me the strength needed to correct it.
None may stand against it.
It will shatter every barrier, sunder any shield, tear through any enchantment and lend its servant the power to pass sentence.
Know this: there is nothing on all the Planes that can stay the hand of justice when it is brought against them.
It may unmake armies. It may sunder the thrones of gods.
Know that for ALL who betray Justice, I am their fate... and fate carries an Executioner's Axe.

Yancy
Posts: 7
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:29 am

Post by Yancy » Tue Jun 07, 2011 12:50 pm

I did a search on the hard drive and cannot find : mwconfig.txt

I did find more zipped files... should I unpack them all?

User avatar
Tuco
MegamekNET Campaign Operator
Posts: 2811
Joined: Wed Feb 13, 2008 10:23 pm

Post by Tuco » Tue Jun 07, 2011 5:17 pm

the mwconfig.txt is in your data subfolder of your mmnet client.
When the injustice is great enough, Justice will lend me the strength needed to correct it.
None may stand against it.
It will shatter every barrier, sunder any shield, tear through any enchantment and lend its servant the power to pass sentence.
Know this: there is nothing on all the Planes that can stay the hand of justice when it is brought against them.
It may unmake armies. It may sunder the thrones of gods.
Know that for ALL who betray Justice, I am their fate... and fate carries an Executioner's Axe.

Spork
Mekwars Developer
Posts: 3881
Joined: Wed Feb 13, 2008 10:23 pm

Post by Spork » Wed Jun 08, 2011 3:29 pm

Only after a successful update is it there.

You should have serverconfig.dat, though. There will be an update url in there. What does it say?
Never had much, grew up with nothing
But the music, well it was something
Been down and out, I've been on top of the world,
World that keeps on spinning on a turntable.

Yancy
Posts: 7
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:29 am

Could not initialize data with this server

Post by Yancy » Thu Jun 09, 2011 4:02 am

F&$#@*( S*%#

I found a file called "servers.DAT" file
in the folder "MegaMekNET"
that was created when I "extracted all" for the folder MegaMekNETVCO.5061.

I open servers.DAT with notepad and all it said was

megamek.dyndns.org

so I replaced it with... www.mekwars.net

now when I click: "startClient" bat file and enter my name and password it says

Ip Address: www.mekwars.net
Port: 2347

but still get same error when I click OK.

Im tired of playing bots!!! I want to play against real people

User avatar
Tuco
MegamekNET Campaign Operator
Posts: 2811
Joined: Wed Feb 13, 2008 10:23 pm

Post by Tuco » Thu Jun 09, 2011 7:08 am

you must leave the password field empty when connecting to a server for the first time or your account does not exist anymore.
When the injustice is great enough, Justice will lend me the strength needed to correct it.
None may stand against it.
It will shatter every barrier, sunder any shield, tear through any enchantment and lend its servant the power to pass sentence.
Know this: there is nothing on all the Planes that can stay the hand of justice when it is brought against them.
It may unmake armies. It may sunder the thrones of gods.
Know that for ALL who betray Justice, I am their fate... and fate carries an Executioner's Axe.

Yancy
Posts: 7
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:29 am

Post by Yancy » Thu Jun 09, 2011 5:27 pm

Tried with and without password. same result. I gave up on laptop and switched over to my desktop.

went to http://www.mekwars.org and downloaded the s/w and guess what

IT WORKED ON THE FIRST TRY!! WOO HOO I'M IN!!!!

but I still cannot get in with my laptop... where i do 95% of my PC work... go figure.

Different OS's Desk top is Windows7 and laptop is Windows XP Pro.

Thanks for all the help

Post Reply